De onthullingen van Edward Snowden over de spionagepraktijken van de NSA zijn nog maar 'het topje van de ijsberg', stelt een Amerikaans Congreslid.

Het Democratische lid van het Huis van Afgevaardigden Loretta Sanchez zegt dat Congresleden door de NSA zijn geïnformeerd over de spionageprogramma's van de inlichtingendienst. 

Congresleden hadden hierom gevraagd nadat er berichten naar buiten kwamen over het aftapprogramma PRISM van de NSA, waarmee data van onder meer Google en Facebook wordt afgetapt.

"Wat wij hebben gehoord is een stuk uitgebreider dan wat er vandaag in de media te zien is", aldus Sanchez op de Amerikaanse televisiezender C-Span.

Ze mag niet zeggen wat de NSA zoal doet, omdat dat in strijd is met de wet.

Edward Snowden

"Ik kan niet zeggen wat we hebben gehoord, en ik weet niet of er nog andere lekken komen, of er nog meer informatie is, of er nog iemand naar buiten zal treden, maar ik kan zeggen dat het volgens mij nog maar het topje van de ijsberg is."

Glenn Greenwald, de journalist die in de Britse krant de Guardian het PRISM-programma van de NSA onthulde, heeft gezegd dat er nog meer onthullingen zullen volgen uit de gelekte documenten van Edward Snowden, de klokkenluider die de grootschalige internetspionage aan het licht bracht.

Snowden verblijft in Hong Kong, waar hij onlangs nog een interview gaf met de South China Morning Post. Hij zei in dat interview dat de NSA personen en bedrijven in China en Hong Kong hackt. Ook zei hij zo lang mogelijk zelf in Hong Kong te willen blijven.

Vijf vragen over PRISM

Alles over het aftapprogramma PRISM in ons dossier