T-Mobile wil met zogenoemde wifi-zones op drukke gebieden het mobiele netwerk ontlasten. Rotterdam krijgt de eerste wifi-zone die alleen is te gebruiken door klanten en waarbij het dataverbruik van de bundel afgaat.

Het centrum van Rotterdam wordt binnenkort uitgerust met de wifi-zone van T-Mobile. De provider maakte dat bekend tijdens een congres, zo meldt Telecompaper.

Het gebruik van het wifi-signaal is alleen beschikbaar voor T-Mobile-klanten. Er worden geen advertenties getoond voor er toegang wordt gegeven. Het dataverbruik over het wifi-netwerk gaat van de databundel van de gebruiker af. Normaal valt wifi daarbuiten. Het voordeel voor klanten is dat de snelheid hoger is. T-Mobile ontlast met de wifi-zones het normale mobiele netwerk.

Of en wanneer de wifi-zones naar andere steden komen, is nog niet bekend. Wel maakte de provider donderdag bekend begonnen te zijn met diverse verbeteringen aan het mobiele netwerk waardoor de snelheid, betrouwbaarheid en het bereik van mobiel internet moeten verbeteren.