Verschillende Amerikaanse techbedrijven hebben ontkend te hebben geweten van het PRISM-programma, waarmee de Amerikaanse NSA gegevens aftapt. Een overzicht.

Facebook:

"Het beschermen van de privacy van onze gebruikers en hun data is een topprioriteit voor Facebook. We geven geen enkele overheidsorganisatie directe toegang tot Facebook-servers. Wanneer Facebook om data of informatie over specifieke individuën wordt gevraagd, onderzoeken we zo'n verzoek nauwkeurig op wettelijkheid en leveren we alleen informatie als dat wettelijk verplicht is."

Microsoft:

"We leveren alleen klantgegevens als we een wettelijk bevel of dagvaarding krijgen, en nooit op een vrijwillige basis. Bovendien voldoen we alleen aan verzoeken over specifieke accounts of identificatiemiddelen. Als de overheid een breder vrijwillig programma voor de nationale veiligheid heeft om klantgegevens te verzamelen, dan werken we daar niet aan mee."

Google:

"Google geeft heel veel om de veiligheid van de data van gebruikers. We geven alleen gebruikersgegevens aan de overheid als dat wettelijk is, en we kijken nauwkeurig naar alle verzoeken. Af en toe stellen mensen dat we een 'back door' hebben gecreëerd voor de overheid, maar Google heeft geen 'back door' waarmee de overheid bij gebruikersgegevens kan komen."

Apple:

"We hebben nooit van PRISM gehoord. We geven geen enkele overheidsorganisatie directe toegang tot onze servers."

Yahoo:

"Yahoo neemt de privacy van gebruikers heel serieus. We geven de overheid geen directe toegang tot onze servers, systemen of netwerk."

Dropbox:

"We hebben berichten gezien dat Dropbox mogelijk wordt gevraagd om mee te werken aan een overheidsprogramma met de naam PRISM. We maken geen onderdeel uit van zo'n programme en blijven toegewijd aan het beschermen van de privacy van gebruikers."