AMSTERDAM/DEN HAAG - Money Planet, het financiële internetplatform van KPN-dochter Planet Internet, begint een tweede leven. Bankverzekeraar ING hangt een aantal van zijn bestaande internet-verkoopkanalen aan de financiële internetportal. Via de virtuele winkel worden hypotheken, leningen, beleggingsproducten en verzekeringen aangeboden.

De doorstart van Money Planet komt een jaar nadat KPN en ABN Amro hun samenwerking hebben stopgezet. De bedoeling was toen om via de internetportal een Europees netwerk voor financiële dienstverlening uit te rollen. De plannen vereisten echter zulke hoge investeringen, dat de kans klein was dat het project op afzienbare termijn geld zou opleveren. Daarop zetten KPN en ABN Amro de ambities op koud ijs.

KPN kijkt nu samen met ING meer ontspannen tegen het project aan doordat grote investeringen niet nodig zijn. Bij Money Planet brengen beide partijen bestaande diensten en infrastructuur in. Daardoor is de voorwaarde om op redelijk korte termijn winst te draaien minder scherp.

Vooralsnog biedt alleen ING haar financiële producten aan. Maar ook concurrenten van de bankverzekeraar mogen Money Planet gaan gebruiken om leningen en verzekeringen te slijten. Op die manier kunnen klanten op één plek de producten van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

/NETDomeinnaam van Money Planet direct gekaaptFinanciële dienst ABN Amro en KPN gaat niet door