Facebook heeft de beheerder van een Australische feministische Facebookpagina geblokkeerd, nadat ze een foto uploadde die vragen stelde over vrouwonvriendelijke content op het sociale netwerk.

Dat meldt The Guardian. Het nieuws is opmerkelijk, want Facebook meldde woensdag nog dat het sociale netwerk seksisme en discriminatie harder gaat aanpakken.

De vrouw was één van de beheerders van Destroy the Joint, een pagina gewijd aan seksime in Australië, en werd geblokkeerd vanwege het delen van een foto.

Verkrachtingsgrappen

Op de foto staan enkele voorbeelden van pagina's die door Facebook worden goedgekeurd of juist worden geblokkeerd. Een pagina over borstvoeding of reconstructieve chirurgie wordt niet door Facebook toegelaten, maar een pagina met verkrachtingsgrappen wel.

De vrouw kreeg als reden voor de blokkade de melding dat ze beledigende inhoud had gedeeld. Jamie Price, mede-oprichter van Destroy of the Joint, vindt dat Facebook verkeerde beslissingen maakt: "Als wij vrouwonvriendelijke posts rapporteren, zeggen ze zelfs dat het niet zo erg is."

Zeldzaam

Facebook meldt dat het automatische blokkeersysteem fouten kan maken: "Het systeem is niet perfect, en we leren van deze zeldzame gevallen."

De vrouw is inmiddels weer tot haar Facebookprofiel toegelaten.

Op de Facebookpagina is een bericht geplaatst waarin gebruikers worden opgeroepen tegen seksisme op het grote sociale netwerk in actie te komen.

Lees ook 5 dingen die je moet weten over Facebook op NUtech