Google gaat informatie over de voedingswaarde van producten direct in de zoekresultaten laten zien. Meer dan 1000 soorten groeten, fruit en vleeswaren, maar ook gehele gerechten als een burrito. 

Dat meldt Google op zijn blog. Het tonen van de voedingsinformatie is onderdeel van Google's Knowledge Graph, een project dat allerlei soorten informatie verspreid over het internet samen wil brengen.

"De nieuwe informatie over de voedingswaarde van een product is een volgende stap die we met Knowledge Graph willen zetten, aldus Ilya Mezheritsky, productmanager bij Google.

Mezheritsky legt uit: "De Knowledge Graph verbindt onderdelen die aan elkaar gerelateerd zijn, zelfs in situaties wanneer voedingsmiddelen een compleet andere naam hebben dan waarmee ze geregistreerd worden."

Engels

De informatie over de voedingswaarde wordt rechts naast de zoekresultaten weergegeven en geactiveerd met zoekopdrachten als 'how many calories are in popcorn' en 'how many carbs in corn'.

De nieuwe functie van Google's Knowledge Graph werkt vooralsnog enkel in het Engels en wordt gefaseerd in de Verenigde Staten uitgerold. Nederlandse gebruikers kunnen op dit moment nog niet van de functie gebruikmaken.