Fabrikant voor netwerkapparatuur Cisco wil dat de overname van Skype door Microsoft door de EU herzien of verboden wordt.

De netwerkapparatuurfabrikant kondigde in februari van 2012 al aan een herziening van de overname te willen. De zaak kwam gisteren voor de op één na hoogste Europese rechtbank.

Cisco valt vooral het gebrek aan voorwaarden ten tijde van de overname. Er hadden volgens Cisco meer eisen aan Microsoft gesteld moeten worden om te zorgen dat concurrentie minder hard onder de overname zou lijden.

Protocollen

Op een totaal terugdraaien van de overname is Cisco dan ook niet uit. Het bedrijf is uit op meer zekerheid dat Microsoft de protocollen achter Skype compatibel houdt voor zoveel mogelijk systemen. Door het uitwisselen van dergelijke protocollen groeit ineternet volgens de CEO van Cisco.

De zaak heeft weinig kans van slagen, vertellen bronnen tegenover ZDnet. Mocht het hof in het voordeel van Cisco besluiten zou Skype van Microsoft gescheiden moeten worden. Het hof zou daarmee de Europese Commissie terugluiten. Die gaf na onderzoek toestemming voor de overname.