Jeremy Hammond, één van de hackers van de zogenoemde LulzSec-hackersgroep heeft bekend schuldig te zijn aan het hacken van de servers van het analysebedrijf Stratfor.

Dat meldt The Verge. In 2011 werden de servers van Stratfor (Strategic Forecasting Incorporated) aangevallen waarna honderdduizenden e-mailadressen van abonnees van de onderneming via WikiLeaks gepubliceerd werden. Daar zaten ook Nederlandse gegevens bij.

Hammonds bekentenis kan leiden tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Eén daarvan heeft hij al achter slot en grendel doorgebracht. Voor zijn biecht werd eerder nog een straf van 30 jaar tegen hem geeist.

WikiLeaks startte eind 2012 met de publicatie van 5 miljoen e-mails van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf. Volgens de klokkeluiderssite blijkt uit de e-mails dat Stratfor dubieuze methoden gebruikt, niet onafhankelijk is en vertrouwelijke informatie doorspeelt aan grote bedrijven, zoals Bhopal's Dow Chemical Co. en Lockheed Martin.

Inmiddels is online een petitie gestart door Hammond en sympathisanten, die van mening zijn dat zijn straf onterecht is en de duur ervan niet in verhouding staat tot zijn daad.