Tijdens een toespraak op een festival liet Eric Schmidt, topman van Google, weten dat wanneer tieners online 'domme dingen doen' het ze altijd zal blijven achtervolgen. Hij betreurt dat.

Dat meldt de The Telegraph. Daarnaast stelt hij ook dat sommige mensen simpelweg te veel informatie delen online.

Kinderen die nu opgroeien zijn de eerste generatie waarvan alle details worden gedocumenteerd. Alle dagen en gebeurtenissen worden vastgelegd op sociale media, is hij van mening. Volgens Schmidt heeft dit als grootste nadeel dat gemaakte online fouten nooit vergeten worden door 'het internet'.

"Er zijn situaties in het leven waarvan het beter is als ze niet bestaan", aldus Schmidt. "Zeker als het dingen zijn die je deed terwijl je een tiener bent. Tieners bevinden zich nu in een online wereld van volwassenen."

Volgens Schmidt dwingt het internet jongeren ertoe dat ze altijd geconfronteerd zullen worden met hun verleden. "Vroeger werden ze op de vingers getikt maar konden ze verder groeien. Tegenwoordig is de onlinewereld een zeer aparte manier van straf."

Schmidt benadrukte daarnaast dat het Googles beleid is om zoekopdrachten van personen na een jaar weg te gooien. 

Populair

Sociale media zijn ongekend populair bij jongeren. Ruim 94 procent van Amerikaanse tieners geeft aan een Facebook-account te hebben en één op de vier gebruikt Facebook het vaakst van alle sociale media-diensten. 

Bijna 25 procent van jongeren gebruikt daarnaast ook Twitter.