Zowel de apps als de webapplicatie van Gmail krijgen zeer waarschijnlijk een redesign.

Dat meldt The Next Web. Gelekte screenshots tonen een meer tabgeoriënteerd ontwerp.

De webapplicatie en apps van het nieuwe Gmail krijgen waarschijnlijk vier of vijf verschillende categorieën. In het screenshot van de app zijn nu Main, Social, Offers, Notifications en Forums te zien. De tabs zorgen ervoor dat e-mails automatisch gesorteerd worden.

Main wordt vooral gebruikt voor mail van vrienden, familie en communicatie die niet direct toegewezen kan worden aan één van de andere tabs. E-mails met betrekking tot sociale media zoals Facebook, Twitter, Google+ en Instagram wordt direct onder de tab Social geplaatst.

Berichten van retailers of andersoortige aanbiedingen komen direct in Offers te staan. Notifications zal vooral dienen om urgente berichten op te vangen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vluchtinformatie, reserveringen en rekeningen.

De Forums-tab zal voornamelijk dienen om e-mails op te vangen van eventuele fora waar consumenten zich hebben ingeschreven, maar ook berichten van mailinglists.

Eerder deze week dook er al een ander ontwerp op voor de Android-app van Gmail die deze tabs nog niet had. Of en wanneer deze redesign daadwerkelijk wordt doorgevoerd, is nog niet bekend.