Google heeft met diverse camera's de unieke Galapagoseilanden in kaart gebracht voor Street View, een onderdeel van Google Maps.

De zoekgigant ging met deTrekker, een rugzak uitgerust met 15 camera's, en een SVII-camera die onderwater foto's kan maken op pad.

Het bedrijf wil in samenwerking met de Charles Darwin Foundation (CDF) en de Galapagos National Parks Directorate (GNPD) de natuur van de eilanden in kaart brengen om de unieke omgeving te beschermen.

Een video van de Trekker:

De Galapagoseilanden liggen ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan en hebben een unieke flora en fauna. Er komen veel dieren en planten voor die nergens anders te vinden zijn en vaak hebben de dieren per eiland verschillende soorten gevormd.

Biodiversiteit

In tien dagen zijn tien verschillende locaties met 360 graden-foto's vastgelegd. De beelden worden later dit jaar in Google Maps verwerkt. "Het is belangrijk dat we deze beelden delen om zo de unieke biodiversiteit te kunnen behouden en bestuderen", aldus Google in een blog. "We laten de wereld zien hoe deze kwetsbare omgevingen de afgelopen jaren veranderd zijn."

Onlangs vertelde de zoekgigant al dat het de onderwaterversie van Street View belangrijk vindt om koraalriffen te beschermen. Als het koraal in beeld wordt gebracht wordt het volgens het bedrijf tastbaarder voor mensen.