Google heeft Makani Power, een bedrijf dat met vlieger-achtige, zwevende windturbines groene stroom wil winnen, overgenomen.

Dat meldt TechCrunch. Google investeerde al eerder 15 miljoen dollar in het bedrijf. Makani Power wordt onderdeel van Google X, de ietwat geheimzinnige tak van Google waar mede-oprichter Sergey Brin en zijn medewerkers aan toekomstige technologieën werken.

De groene energie-startup wil stroom winnen met windturbines die hoog in de lucht zweven, de wind opvangen en hierdoor energie creëren. De zwevende windturbine lijkt op een grote cirkel van kleine zweefvliegtuigen die tot wel tien keer de snelheid van de actuele windsnelheid kunnen ontvangen. Als de windkracht te laag is, wordt de windturbine weer naar beneden gehaald.

Testen

Google-directeur Larry Page heeft de overname goedgekeurd, maar voorziet wel een uitvoerige testperiode: "We moeten in de nabije toekomst waarschijnlijk eerst vijf windturbines laten crashen."

Astro Teller van Google X meldt dat groene stroom één van de meest dringen problemen is waarmee de wereld te maken heeft: "Google houdt zich al jaren bezig met het oplossen van dit probleem en probeert zo veel mogelijk te helpen waar nodig is. De technologie van Makani Power heeft de deur naar een radicale nieuwe manier van groene stroom winnen geopend."

Makani bericht op zijn website dat het bedrijf verheugd is door de overname van Google.