AMSTERDAM - Goed nieuws voor alle Hotmail-gebruikers. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post is Microsoft van plan alle gratis e-mailboxen van Hotmail te vergroten. Het zou gaan om 25 megabyte. Nu krijgen Hotmail-gebruikers nog een opslagcapaciteit van slechts 2MB.

De krant kwam hierachter nadat enkele gebruikers van de gratis dienst hun mailbox opeens hadden zien groeien naar 25 megabyte. Een woordvoerster van Microsoft ontkent het gerucht, maar zegt wel dat er plannen zijn om de dienst aan te passen. "Met deze plannen zal de opslagcapaciteit ook geen probleem meer zijn."

Vice-president van Microsoft, Yusuf Mehdi, bevestigt ook dat 'er iets in de lucht hangt': "De gebruiker zal dit jaar talloze nieuwe ontwikkelingen zien."

Vorige week kwam Yahoo nog met een grotere opslagcapaciteit voor zijn gratis gebruikers. Het Amerikaanse bedrijf vergrootte toen de mailboxen van 4MB naar 100MB. Yahoo reageerde hiermee op de opslagruimte van concurrent Google. Deze heeft een capaciteit van 1 gigabyte.