Volgens Jake Zborowksi, hoofd product manager van Office bij Micosoft, zijn gebruikers minder productief als ze Google Docs gebruiken.

Dat meldt TechCrunch. Zborowksi haalde uit naar Docs in twee blogs. In de één trok hij de betrouwbaarheid van Googles office-oplossing in twijfel, in de ander geeft hij aan dat de online software zich niet kan meten met offline office-pakketten.

"Het omzetten van Office-bestanden naar Google Docs is een gok", schrijft hij. "Waarom zou je dat risico willen nemen als je Microsoft Office kunt gebruiken en de Office Web Apps om je documenten te creëren, delen en bewerken waarbij je bestanden zeker intact blijven?"

Google Viewer

Ook de nieuwe Google Chrome document-viewer kan zijn goedkeuring niet wegdragen, ondanks dat deze slechts documenten weergeeft en verder niet aanpast. "Het is ook gokken met Google en hoe ze je helpen om je Office-bestanden weer te geven. Het is misschien een gok die het niet waard is om te nemen."

Wat de functionaliteit van Google Docs betreft, vindt Zborowski dat Docs simpelweg te veel functionaliteiten mist. De online versie zou zich daarom niet kunnen meten met échte Office-pakketten.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft Google openlijk bekritiseert. Vorige maand vroeg de soft- en hardware-gigant zich bij de lancering van zijn eigen Scroogled-campagne voor zoekmachine Bing nog hardop af of Google wel te vertrouwen is aangezien ze informatie aan app-ontwikkelaars doorsturen. "Als je hun applicatiewinkel niet kan vertrouwen, kan je ze misschien wel helemaal niet vertrouwen", aldus Microsoft.