Frank Shaw, hoofd communicatie van Microsoft, heeft in een blogpost uitgehaald naar criticasters van Windows 8.1.

Dat meldt The Verge. In zijn blog haalt hij uit naar twee kritische stukken in The Financial Times en The Economist. Hierin wordt de terugkeer van de Start-knop aangehaald als een zwaktebod van Microsoft. Het bedrijf zou weer terugkeren naar bekende elementen uit oude besturingssystemen.

Volgens Shaw zijn de stukken voorbeelden van sensatiezucht en hyperbolen die slechts bedoeld zijn om verkeer naar de nieuwssites te genereren, in plaats van dat het genuanceerde analyses zijn. 

Het reageren op klachten van gebruikers, zoals het terug laten keren van de aloude startknop, is juist een positieve stap vind Shaw. "Uiteindelijk is het luisteren naar feedback en daarmee je product verbeteren is goeds", zo schrijft hij. "Vroeger werd het zelfs als positief beschouwd als je toegaf die feedback te gebruiken." 

Niet alleen The Finacial Times en The Economist hebben kritische stukken geschreven over Windows 8.1. Er bestaat dan ook de verwachting dat Microsoft het systeem vrij radicaal gaat aanpakken. Een previewversie van Windows Blue wordt volgende maand gelanceerd. De uiteindelijke versie volgt in de loop van het jaar.

Alle geruchten over Windows 8.1 op een rij.

En lees alles over Windows in ons uitgebreide dossier.