Een advertentie van Come4, een non-profit website die 'een nieuwe visie op seks' promoot, is door YouTube geweigerd. De video wil de seksuele verlangen van mensen met een handicap bespreekbaar maken.

Dat meldt The Guardian. In de provocatieve video speelt Asta Philpot, campagneleider van Come4 en voorvechter van het bespreekbaar maken van de seksuele behoeften van mensen met een handicap, een grote rol. Hij vindt het een schande dat YouTube de advertentie op basis van de gebruiksvoorwaarden heeft verboden.

In de provocatieve video vertelt Philpot over zijn ervaringen met prostituees en hoe hij samen met zijn vader bordelen bezocht om 'het juiste meisje' uit te kiezen. Philpot, die zelf al zijn hele leven in een rolstoel zit, zegt in de video dat hij zijn eerste keer geweldig vond en dat hij zelfs met enkele vrienden voor een nieuw bezoek is teruggekomen.

Betalen

Philpot is van mening dat mensen met een handicap net zo veel recht op seksueel contact hebben als anderen. Dat veel gehandicapten moeten betalen voor seks, neemt hij voor lief. 

"Als YouTube verder had gekeken dan de blote borsten, hadden ze de werkelijke boodschap van de advertentie gezien", aldus Philpot.

Naakt

Being/TBWA, het bedrijf achter de advertentie, is ook niet te spreken over de beslissing van YouTube: "Het lijkt alsof YouTube paranoïde is over het tonen van iets dat tot negatieve publiciteit voor de website kan aanzetten. Daarnaast is naaktheid altijd een beladen onderwerp bij YouTube. We hopen dat YouTube eens goed naar de video kijkt."

Een woordvoerder van YouTube meldt dat alle bezoekers content kunnen rapporteren die volgens hen niet aan de richtlijnen van de website voldoet. "Deze content wordt dan door onze medewerkers beoordeeld. Als de inhoud niet aan onze richtlijnen voldoet, verwijderen we de content", aldus de woordvoerder.