Iedereen zit op Twitter: van activisten, tot celebrities tot de belangrijkste politieke leiders. Veel van hen hebben miljoenen volgers en hun berichten worden massaal getweet, maar wat zijn nu de populairste tweets van heel 2012? NUtech.nl zet ze op een rijtje.

1.) Barack Obama - Four more years

De president van de Verenigde Staten plaatste op 7 november (de avond na de Amerikaanse verkiezingen) een foto op Twitter waarop hij zijn vrouw Michelle omhelst. "Four more years", schreef Obama erbij. Het bericht werd 806.256 keer geretweet en staat daarmee ver bovenaan. De foto kreeg ook nog eens 300.976 'favorites'

2.) Justin Bieber - RIP Avalanna. I love you

Het Amerikaanse tieneridool is op Twitter met 38,5 miljoen volgers de populairste van iedereen. Ook zijn tweets worden dus vaak geretweet en hij staat met een eerbetoon aan één van zijn fans op de tweede plaats van meest gedeelde berichten op Twitter in 2012.

In deze tweet herdenkt hij Avalanna, een 6-jarig meisje met een zeldzame vorm van hersenkanker. Ze overleed in september en Justin plaatste als eerbetoon een bericht op het sociale netwerk. 243.788 mensen besloten zijn tweet te herhalen.

3.) TJ Lang - Woedeuitbarsting

De American footballer TJ Lang uitte in september zijn woede over een beslissing in een wedstrijd tussen the Seattle Seahawks en the Green Bay Packers. Vanwege een staking werd tijdens deze wedstrijd een reserve scheidsrechter ingezet. Er was veel onvrede over bepaalde beslissingen en Lang uitte zijn woede op Twitter: "Fuck it NFL.. Fine me and use the money to pay the regular refs." Het bericht kon rekenen op bijna 100.000 retweets.

4.) Britse olypmische sporters - medailleoverzicht

Na de Olympische Spelen in Groot-Brittannië liet het account Team GB weten wat de eindstand was geworden: 29 keer goud, 17 keer zilver en 19 keer brons. "We finished 3rd in medal table after most succesful Olympics for 104 years. RT your spoort."

Aan die oproep werd gehoord gegeven met 66.896 retweets.

5.) Kouichi Yamadera - Huwelijk

De Japanse (stem)acteur Kouichi Yamadera kondigde via Twitter aan dat hij ging trouwen met actrice Rie Tanaka. Het bericht werd de populairste tweet van 2012 in Japan. Het totaal aantal retweets staat op 66.832.