De netwerken lijken vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de extra drukte rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Dat meldt Tweakers op basis van een rondgang onder providers. De extra drukte kan er wel voor zorgen dat het langer duurt voor telefoontjes of dataverkeer zijn verwerkt.

Providers hebben plannen achter de hand, mocht het alsnog verkeerd gaan. Zo adviseert provider Vodafone zijn gebruikers over te schakelen naar het 2G-netwerk, mochten zich problemen voordoen.

De provider erkent dat op sommige momenten de druk op het netwerk dusdanig toeneemt dat diensten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Zo'n moment deed zich onder meer voor bij de balkonscène rond kwart voor elf maar dit was van tijdelijke duur en zorgde niet voor grote problemen.

Langer wachten

KPN moet haar klanten soms wat langer laten wachten bij het up- en downloaden van bestanden om op die manier het netwerk overeind te houden.

T-Mobile heeft vier extra masten ingeschakeld in Amsterdam en de capaciteit vergroot om de extra drukte op het netwerk op te vangen. Ook in andere steden heeft de provider de capaciteit uitgebreid.

De providers zeggen dat dinsdag in de loop van de dag nog enkele pieken in het netwerkverkeer in het verschiet liggen. Problemen worden hierbij echter niet verwacht.