Paypal-directeur David Marcus heeft in een interview laten weten dat het betaalbedrijf met grote interesse naar Bitcoin kijkt.

Het videointerview van Bloomberg ging in eerste instantie over de algemene prestaties van betaalbedrijf Paypal. Toen Bitcoin terloops onderwerp van gesprek werd toonde directeur Marcus zich erg geïnteresseerd.

De virtuele munt is volgens Marcus fascinerend. Hij prijst 'de manier waarop de munt ontworpen is en hoe inflatie is ingebouwd om het mijnen te betalen'.

De Bitcoin is een totaal digitale valuta zonder centrale bank of beheerder. Nieuwe Bitcoins worden 'gemined' door computersoftware te draaien die een antwoord op een complex algoritme probeert te vinden. Zo wordt het totale aantal Bitcoins steeds iets groter.

Interesse

Marcus zegt dat het voor zijn bedrijf vooral de vraag is of Bitcoin een manier wordt om Paypal mee aan te vullen. "We denken er wel over na", aldus Marcus.

Aan de bewoording van Marcus is naast de duidelijke interesse ook af te lezen dat een introductie van Bitcoin niet aanstaande is. Omdat Bitcoin geen centrale bank of beheerder heeft, zou Paypal zelf ondersteuning van de munt moeten ontwikkelen.

Als Paypal inderdaad Bitcoins aan zou nemen, zou dat de praktische betaalmogelijkheden van Bitcoin behoorlijk vergroten. Er zijn momenteel nog niet veel plekken waar met Bitcoin betaald kan worden. Afrekenen met Paypal kan juist wel op heel veel websites.