Ziggo gaat de internetmodems van alle klanten landelijk inzetten als wifi-hotspots zodat andere klanten op hun mobiele apparaten, overal waar zich een modem in de buurt bevindt, snel internet hebben.

Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2013.

In juli startte Ziggo een proef met Ziggo Hotspots in Groningen en het maakte eerder al bekend de proef graag te willen uitbreiden. Een landelijke uitrol stond eigenlijk pas gepland voor 2014. Ziggo stelt nu: "We zijn blij dat we kunnen laten weten dat we goede vooruitgang hebben geboekt en wifi-hotspots in 2013 landelijk zullen uitrollen."

Klanten van Ziggo dienen zich nog wel zelf aan te melden voor de wifi-hotspots. Vanaf dat moment wordt dus niet alleen een wifi-signaal voor de gebruiker zelf verspreid, maar ook een tweede signaal voor anderen. Alleen klanten die hun eigen modem openstellen kunnen gebruikmaken van andere wifi-hotspots. In totaal zouden alle modems 31 procent van Nederland dekken, aldus een woordvoerder tegenover NU.nl.

De twee netwerken zijn van elkaar gescheiden en de klant moet er qua snelheid en veiligheid dus geen hinder van ondervinden. De tweede verbinding heeft een maximale snelheid van 10 Mbps. Uit de test in Groningen blijkt dat er binnen een afstand van 30 meter altijd goed wifi-bereik was.