DEN HAAG - De Toto kan met ingang van het nieuwe voetbalseizoen ook via internet worden gespeeld. Tot kort voor aanvang van de wedstrijden kan een gokker nog zijn dertien voetbaluitslagen online doorgeven.

De exploitant van de sportprijsvraag hoopt vooral nieuwe deelnemers te strikken en de jaaromzet minimaal te verdubbelen. De Toto speelt ook serieus met de gedachte andere sporten toe te voegen aan het spel.

Het voorspellen van de winnaar van de Tour de France bijvoorbeeld of de uitslagen van de Formule 1-races. "We spelen nu al allerlei poules op onze website, maar die zijn gratis. Wij denken dat het voor veel mensen interessant is als daar ook mooie prijzen mee te winnen zijn", aldus directeur W. van den Assem. De inzet blijft waarschijnlijk 1 euro.

Per sms

Kort na de introductie van de online Toto moet het ook mogelijk worden via de mobiele telefoon de voorspellingen door te geven. De speler krijgt meteen na afloop van de wedstrijden via een sms'je de uitslag.

Volgens Van den Assem neemt gokken waarbij korte tijd zit tussen inzet en uitkomst, toe in populariteit. "De mobiele telefoon is hiervoor heel geschikt."