Online muziekdienst Spotify heeft wereldwijd de nieuwe tab 'Follow' gelanceerd. Met de nieuwe functie krijgen gebruikers onder andere muziekaanbevelingen en andere informatie van artiesten, sterren, merken of trendsetters.

Door een artiest, producent of andere media te volgen, worden fans ook op de hoogte gesteld van nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen muzikanten via hun eigen pagina nieuwe muziek delen, updates uitbrengen over releases of informatie over tourdata en concertlocaties plaatsen.

Verder is het ook voor andere partijen zoals journalisten, (media)merken of trendsetters mogelijk een eigen pagina aan te maken. Spotify-gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld in theorie de favoriete platen van Nico Dijkshoorn, Barack Obama of NU.nl beluisteren. Daarnaast zijn ook Facebook-vrienden via de 'Follow'-tab zichtbaar en krijg je aanbevelingen van interessante mensen om te volgen.

Vooralsnog is de nieuwe dienst alleen nog op pc en Mac beschikbaar, maar naar verwachting krijgen de Spotify-apps in de toekomst een vergelijkbare Follow-knop.