T-Mobile is van plan nieuwe abonnementen te introduceren waarbij klanten apart voor een aantal belminuten en hoeveelheid data kunnen kiezen.

Dat meldt een anonieme bron aan Tweakers. Nu zijn de hoeveelheid data en het aantal belminuten en sms'jes nog gerelateerd.

Klanten die veel data gebruiken, moeten daarom ook veel belminuten kopen, zelfs als ze deze niet gebruiken.

T-Mobile bevestigt dat het 'abonnementen op maat' zal presenteren, al geeft het nog geen verdere details.

Snelheden

Een basisabonnement zou een lage internetsnelheid bieden van 64 Kbps. Wie sneller wil internetten kan een databundel kopen. Bij datalimieten van 250 of 500MB zou een snelheid van 3,6 Mbps mogelijk zijn. Bij varianten van 1, 2 of 5GB zou dit stijgen naar 14,4 Mbps.

Net als bij de huidige abonnementen wordt de internetsnelheid waarschijnlijk verlaagd als de databundel is verbruikt.

Belbundels zou de provider in varianten van 90, 150, 200, 300 en een onbeperkt aantal minuten bieden. Er zou ook de optie bestaan om geen belbundel te kopen, maar per minuut af te rekenen. Ook komt T-Mobile volgens Tweakers met een 'muziekpakket', 'iPhone-pakket' en 'internationaal pakket', waarvan de inhoud onbekend is.

Net als bij alle andere T-Mobile-abonnementen krijgen alle klanten zonder extra kosten toegang tot het 4G-netwerk. Prijzen zijn nog niet bekend. T-Mobile zegt op 1 mei meer details bekend te maken.