'Microsoft introduceert extra beveiliging voor accounts'

Microsoft gaat gebruikers van Live- en Outlookdiensten de mogelijkheid geven om hun accounts te beveiligen met twee-staps-verificatie.

Dat meldt Liveside op basis van uitgelekte beelden van de dienst. Met twee-staps-verificatie kan een account extra worden bewaakt, door naast een wachtwoord ook nog een cijfercode te vragen.

Die wordt verstuurd per sms of gegenereerd door een smartphone-app. Voor Google-accounts kan eenzelfde soort systeem al worden ingeschakeld. Ook banken vragen over het algemeen om een extra cijfercode.

Voor Windows Phone blijkt de verificatie-app al beschikbaar te zijn. De functie kan in de accountinstellingen van Microsoft echter nog niet worden ingeschakeld. 

Mailapps

Niet alle apps werken met twee-staps-verificatie. Zo wordt die functie niet ondersteund in veel standaard mailapps op smartphones. In die gevallen kan een speciaal appwachtwoord worden aangemaakt op de website van Microsoft. Google gebruikt hetzelfde systeem om accounts te beveiligen.

Het is opvallend dat Microsoft het systeem introduceert, omdat het bedrijf in augustus nog zei een andere oplossing te zoeken. Twee-staps-verificatie zou te ingewikkeld zijn, en voornamelijk interessant voor 'de één procent van alle gebruikers die allerlei extra instellingen weet te vinden'.

Tip de redactie