Websites van tientallen klanten van internetprovider Plant in Amsterdam ondervinden hinder van een groot netwerkprobleem bij het internetbedrijf.  

Een woordvoerder van Plant zegt dat het netwerk eruit ligt en dat sommige sites werken, andere niet.

Het is volgens hem niet met zekerheid te zeggen dat de oorzaak van de problemen een DDos-aanval is, vergelijkbaar met de cyberaanval waar De Telegraaf maandag slachtoffer van werd. Een van de klanten van Plant die maandag last hadden van de netwerkstoring is de reisorganisatie Schiphol Travel.

De zegsman van Plant laat weten dat het bedrijf sinds zondagavond fulltime aan het werk is om de problemen op te lossen. ''Onze klanten gaan momenteel voor. In een later stadium onderzoeken we of er daadwerkelijk sprake is van een DDos-aanval.''

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op de hoogte is van de DDoS-aanval bij De Telegraaf en dat er contact is met de krant. ''We hebben nog geen meldingen van andere organisaties ontvangen dat die getroffen zijn'', aldus de zegsman van het ministerie.