Hostingprovider TransIP is zondag slachtoffer geworden van een 'zware DDoS-aanval'.

Dat meldt het bedrijf in een e-mail aan klanten. TransIP is een van de grootste webhosts in Nederland.

Bij een DDoS-aanval wordt een grote hoeveelheid internetverkeer afgestuurd op een server, waardoor die overbelast raakt. In eerste instantie werden alle naamservers van het bedrijf, die domeinnamen aan achterliggende pagina's koppelen, door de aanval geraakt.

Het bedrijf zegt die aanval grotendeels te hebben afgewend, maar inmiddels richt de DDoS-aanval zich ook op de hostingservers van het bedrijf, waardoor de websites van klanten enige tijd slecht bereikbaar konden zijn. Dat schrijft TransIP op een blog.

Politie

Directeur Ali Niknam van TransIP zegt tegenover NU.nl dat klanten inmiddels geen problemen meer zouden moeten hebben. Sinds 24 maart wordt het bedrijf getroffen door steeds sterkere aanvallen, maar de host heeft deze tot nu toe steeds weten af te slaan.

Dat was af en toe 'even peentjes zweten', zegt Niknam. "Het is een kat- en muisspel."

De webhost werkt samen met het Team High Tech Crime van de politie om het effect van de aanval te minimaliseren. Niknam zegt vermoedelijk te weten wie er achter de aanval zit, maar daar niets over te kunnen zeggen terwijl de politie de aanval onderzoekt.