Diverse fimstudio's eisen van Google dat het bedrijf verwijzingen naar verzoeken van de filmstudio's zelf, offline haalt. In de originele verzoeken vroegen de bedrijven Google om links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen.

Nu moeten links naar deze originele verzoeken dus ook worden verwijderd, omdat daarin links staan naar het auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat zou de auteursrechten schenden.

Google weigert tot nu toe te voldoen aan de nieuwe eisen van diverse filmstudio's, meldt Torrentreak.com.

In totaal worden per maand zo'n 20 miljoen verzoeken bij Google ingediend. Ze vragen de zoekgigant daarin links naar bijvoorbeeld een downloadbestand van een film van de zoekmachine te verwijderen.

Google publiceert elk half jaar een rapport waarin het transparant is over hoeveel verzoeken het bedrijf krijgt. In dit rapport worden ook veel van de originele verzoeken gepubliceerd. Deze verzoeken worden vervolgens overgenomen door sites van derden en dat is volgens de auteursrechthebbenden een nieuwe schending.

Database

Veel van de links die in de verzoeken vermeld worden, zijn namelijk gewoon nog online. Door de verzoeken te publiceren ontstaat er dus een overzicht van linkjes naar auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Onder meer 20th Century Fox en NBC Universal verzoeken Google nu hun eigen verzoeken te verwijderen.