Bij SNS Bank waren donderdagmiddag dertigduizend transacties uit het paasweekeinde nog niet doorgevoerd. Inmiddels is de storing verholpen, en zijn alle transacties afgerond.

Dat laat een woordvoerder van SNS donderdagavond rond 19.30 uur weten aan NU.nl.

Het ging om miljoenen euro's die van andere banken naar rekeninghouders van SNS Bank moesten worden overgeschreven.

De problemen bij SNS volgden op een grote storing bij ING woensdag. Klanten bij die bank kregen verkeerde saldo's te zien en konden in sommige gevallen niet pinnen. Een zegsman van SNS stelde eerder al dat de problemen bij zijn bank beperkter zijn. Klanten konden gewoon pinnen en kregen een correct saldo te zien.

Fout

SNS moest dinsdagochtend de overschrijvingen van andere banken naar SNS doorvoeren die in het weekeinde waren gedaan. Door een fout in het bestand werden de overschrijvingen niet uitgevoerd. De woordvoerder benadrukt dat het om een fout gaat en dat geen sprake was van een hack.

Om hoeveel geld het ging, wil de bank niet zeggen, maar volgens de woordvoerder gaat het bij dertigduizend transacties al snel om miljoenen euro's. Klanten die in de problemen komen doordat het geld niet snel genoeg op hun rekening is gekomen, kunnen contact opnemen met de bank.