Het officiële Twitter- en Flickr-account van Noord-Korea zijn door Anonymous overgenomen. Ook de twee websites van de staatsmedia zijn niet meer te bereiken.

Volgens Anonymous helpen Noord-Koreaanse hackers aan de cyberaanval mee. Op het Twitter-account van Uriminzokkiri, het staatsmedium van Noord-Korea, worden door het hackerscollectief tweets geplaatst naar websites die eveneens door Anonymous zijn gehackt.

Naast Twitter is ook het officiële Flickr-account van de Noord-Koreaanse staatsmedia overgenomen. Op de webpagina zijn enkele afbeeldingen van Anonymous en een karikatuur van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un als varken geplaatst.

Ook de twee algemene informatiewebsites van Uriminzokkiri zijn offline, vermoedelijk door een ddos-aanval van het beruchte hackerscollectief. Bij een ddos-aanval worden servers met zo veel verkeer bestookt dat ze offline gaan.

Anonymous meldde dinsdag dat er 15.000 wachtwoorden bij de eerste aanval op Uriminzokkiri.com zijn buitgemaakt.

Vrije internetconnectie

Een ander onderdeel van de cyberaanval is het opzetten van een eigen vrije internetconnectie voor Noord-Koreaanse burgers. Dit zou door een keten van sterke wifi-netwerken gerealiseerd moeten worden.

Anonymous beweert ook toegang tot de vaste telefoon- en internetlijn van Noord-Korea te hebben. Om dit te bewijzen wil het hackerscollectief pornografische foto's en kattenplaatjes in het Noord-Koreaanse netwerk gaan implementeren.

De volgende grote cyberaanval op Noord-Korea staat gepland op 19 april.