Blackberry trekt na nog geen twee jaar de stekker uit muziekdienst BBM Music. Vanaf juni zal de dienst definitief ophouden te bestaan.

Dat bericht althans de nieuwsite Crackberry.com dat zich baseert op e-mails die verstuurd zijn naar gebruikers.

Daarin staat: "BBM Music zal op 2 juni 2013 ophouden te bestaan. Betalende klanten krijgen in april voor het laatst een rekening. In mei zullen liedjes uit afspeellijsten niet meer beschikbaar zijn."

In de mail adviseert Blackberry gebruikers de app van hun telefoon te verwijderen. Alle gebruikers van BBM Music krijgen bovendien 30 dagen de muziekdienst Rdio op proef.

BBM Music

Blackberry had voor de eigen muziekdienst onder meer contracten met Universal, Sony, Warner en EMI. Bij de lancering in augustus bood BBM Music gebruikers toegang tot maximaal 50 nummers, plus 25 liedjes voor elk contact dat zich via de dienst met hen verbindt.

Het idee was dat gebruikers muziek met elkaar zouden delen zodat veel meer nummers beschikbaar zouden zijn. Het is niet bekend om welke reden Blackberry stopt met de muziekdienst. Wel is er veel concurrentie op de markt. Zo is er onder meer Spotify, Pandora, Rdia en heeft bijvoorbeeld Nokia een eigen muziekdienst.

Heeft u als Nederlandse gebruiker ook een mail gehad van Blackberry? Stuur die dan door naar de redactie.