Alle klanten van T-Mobile die momenteel het 3G-netwerk gebruiken, zullen gratis toegang krijgen tot het 4G-netwerk van de provider.

Zowel mensen met abonnementen als prepaid-klanten met toestellen die geschikt zijn voor 4G zullen zonder extra kosten het nieuwe netwerk kunnen gebruiken.

Wel zal voor hen de snelheid op het 4G-netwerk worden beperkt. Voor de maximale snelheid op het netwerk kunnen klanten een nieuw abonnement afsluiten of hun eigen abonnement wijzigen.

Hoe hoog de snelheidslimiet voor de 'basis'-4G precies zal liggen, kan de provider nog niet zeggen, maar volgens de provider zal de snelheid hoger liggen dan de huidige 3G-snelheden.

iPhone

In het najaar begint T-Mobile de uitrol van het netwerk in Amsterdam en omstreken, zegt woordvoerder Eric Dekker. Net als concurrent KPN zal de provider het netwerk daarna naar andere steden uitbreiden.

Omdat T-Mobile gebruikmaakt van de 1800 MHz-band, is 4G meteen ook beschikbaar voor de iPhone 5, iPad 4 en iPad Mini. Omdat KPN een andere frequentie gebruikt, ondersteunt dat netwerk de Apple-apparaten voorlopig niet.

Overige 4G-apparaten kunnen over het algemeen met alle frequenties overweg. Naar verwachting zullen nieuwe iPhones en iPads ook alle Europese 4G-frequenties ondersteunen, waardoor deze apparaten ook op het KPN- en Vodafone-netwerk kunnen.

T-Mobile herhaalt dat ook de dekking en capaciteit van het 3G-netwerk zal worden verbeterd, zoals ook bij de presentatie van de jaarcijfers werd gezegd.