Mozilla heeft versie 20 van de populaire browser Firefox uitgebracht. Ook is de mobiele browser voor Android geüpdatet. Beide varianten moeten het gebruik van privésessies eenvoudiger maken.

Bij zowel de desktop als mobiele versie van Firefox kan na de update per tabblad worden ingesteld of de gebruiker een privésessie wil gebruiken.

"Je kan voor een geheim verjaardagscadeau winkelen in een apart tabblad zonder dat de overige sessies onderbroken hoeven te worden", aldus Mozilla in een blog.

Een privésessie betekent dat de browser automatisch alle gegevens wist. Zo worden geen wachtwoorden, geschiedenis en cookies bewaard. Voorheen was het alleen mogelijk om een hele sessie in de privéomgeving te plaatsen, nu kan dat dus per browsertab worden ingesteld.

"Het is dan ook mogelijk om tegelijkertijd in verschillende e-mailaccounts ingelogd te zijn", aldus het bedrijf achter de browser.

Verder is in de desktopversie de Download Manager aangepast. Voorheen moest via het menu een apart scherm worden geopend om zo een overzicht te krijgen van de gedownloade bestanden. Nu kan dit overzicht via een directe knop worden opgeroepen.

Mobiel

De mobiele variant van Firefox beschikt bovendien over uitgebreidere snelkoppelingen. Gebruikers kunnen een directe link naar bijvoorbeeld een favoriete website of de meest recent bezochte website op de startpagina van hun smartphone plaatsen.

Tot slot ondersteunt Firefox voor Android meerdere toestellen die op minder krachtige chips draaien. Het gaat om de ondersteuning van ARMv6-processor die onder meer verwerkt zitten in de Samsung Galaxy Next, HTC Aria, HTC Legend, Samsung Dart, Samsung Galax Pop en Samsung Galaxy Q.

Download Firefox voor Android

Download Firefox 20 voor de pc