Directe links naar de App Store van Apple worden sinds dinsdagavond plotseling een stuk lager getoond in de zoekresultaten van Google. 

In eerste instantie was onduidelijk waarom linkjes naar de App Store of iTunes Store ver in de resultaten weg werden gestopt, maar in een reactie laat Google woensdag weten dat het om een technische fout gaat.

"We hebben problemen met het ophalen van pagina's van de webservers van iTunes. Als gevolg daarvan kunnen sommige mensen de linkjes minder gemakkelijk vinden. We werken hard aan een oplossing", aldus de zoekgigant.

De zoekopdracht 'Twitter iPhone'leverde dinsdagavond op de eerste pagina's geen link op naar de Twitter-app voor de iPhone. Er zijn wel reviews en nieuwsartikelen te vinden. De zoekopdracht 'Twitter Android' geeft als eerste resultaat een link naar applicatiewinkel Google Play voor Android.

Bij 'Whatsapp iPhone' wordt zelfs op de eerste acht pagina's geen App Store-linkje getoond, zo ontdekte The Next Web. Daarnaast geeft de opdracht 'Twitter App Store' eerder een link naar Google Play dan naar de App Store van Apple.