De eerste aflevering van seizoen drie van Game of Thrones heeft wat betreft downloadverkeer diverse records gebroken. Binnen 24 uur werd het BitTorrent-bestand ruim een miljoen keer gedownload.

Bovendien werd de eerste aflevering op het hoogtepunt door ruim 163.000 mensen tegelijkertijd gedeeld.

Dat blijkt uit gegevens van Torrentfreak dat keek naar het aantal downloads voor de BitTorrent-bestanden van de aflevering. BitTorrent is een veel gebruikte manier om bestanden te delen. Onder meer the Pirate Bay maakt daar gebruik van.

Volgens Torrentfreak werd een aflevering nog nooit door zo veel mensen tegelijkertijd gedeeld. Het oude record stond op naam van de serie Heroes met 145.000 mensen die een aflevering tegelijkertijd deelden.

Nederland

De meeste van de ruim 1 miljoen downloads voor de Game of Thrones-aflevering waren afkomstig uit de Verenigde Staten (12,9 procent), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (11,5 procent) en Australië (9,9 procent). Nederland staat met 4,2 procent op positie 6, net achter Frankrijk en Canada.

HBO, de maker van Game of Thrones, laat in een reactie overigens weten het hoge aantal downloads als een compliment te zien. De serie was over heel 2012 ook al de meest gedownloade show. De zender stelt dat de downloads geen negatieve invloed hebben op de dvd-verkopen en dat het erbij hoort.