Google en Twitter hebben bij wijze van 1 april-grap maandag nieuwe, ludieke plannen gepresenteerd.

Twitter kondigde aan dat het een nieuwe variant van het medium opzet, waarbij geen klinkers gebruikt kunnen worden. De dienst zou 'Twttr' gaan heten. Premium-gebruikers betalen vijf dollar per maand voor de oude versie van Twitter, en hebben dan wel beschikking over klinkers.

''We doen dit omdat wij geloven dat we door klinkers te elimineren, een meer efficiente en compacte vorm van communicatie aanmoedigen'', verklaarde Twitter. Ook zou het bedrijf in Twttr een mogelijkheid zien om de 'inkomstenstroom te diversifiëren'.

De letter 'Y' mag naast alle medeklinkers in Twttr wel gewoon gebruikt worden, stelt Twitter in de aankondiging.

Google

Google introduceerde bij wijze van grap een nieuw zoeksysteem, Google Nose, waarmee gezocht kan worden naar geuren.

''In de snelle wereld waarin we leven, hebben we niet altijd tijd om stil te staan en de rozen te ruiken'', verklaarde Jon Wooly, productmanager van Google. ''Vanaf nu, met Google Nose Beta, zijn rozen met een klik beschikbaar.''

Ook lanceerde het bedrijf een zogenaamde 'Treasure Mode' voor Google Maps, waarmee gebruikers kunnen zoeken naar verborgen schatten.

In 2012 zou een team van Google Street View mysterieuze kaarten hebben gevonden bij Madagaskar. Die kaarten zouden toebehoren aan Kapitein Kidd, die zijn schatten over de hele wereld verborg. Google roept gebruikers op de kaarten te ontcijferen en de schatten te vinden.