Vodafone komt met een abonnement waarbij de belminuten, sms'jes en MB's aan data ook in het buitenland gebruikt kunnen worden. Er hoeven dan geen extra kosten te worden betaald.

Het gaat om een nieuwe abonnementsvorm die voorheen al aan zakelijke klanten werd aangeboden, maar nu ook voor consumenten beschikbaar is.

Met het Red Plus-abonnement krijgt de klant onbeperkt bellen, sms'en en 1 GB aan data. Het complete aanbod is ook in het buitenland te gebruiken en klanten kunnen daar dus zonder extra kosten ook onbeperkt bellen en sms'en of gewoon uit hun normale bundel mobiel internetten.

Normaal moeten er roamingkosten betaald worden voor het gebruik van mobiele diensten in het buitenland. Klanten maken dan namelijk gebruik van het netwerk van een andere provider en bijvoorbeeld Vodafone moet dan betalen om klanten op dat netwerk te krijgen.

Bij Red Plus zijn er dus geen roamingkosten en dat aanbod geldt in alle 43 voordeellanden van Vodafone, zo weet Tweakers.net te melden.

Prijs

De prijs van het abonnement is uiteraard wel relatief hoog. De Sim only-versie waarbij dus geen telefoon geleverd wordt kost 72 euro per maand. Met de goedkoopste toestellen ligt dat bedrag op 77 euro en met de duurste op 97 euro.

Vodafone introduceerde eind februari onder de naam Red drie nieuwe abonnementen. Red Plus is daar dus een aanvulling op.