Smartphonegebruikers checken gemiddeld 14 keer per dag Facebook en 61 procent kijkt in ieder geval elke dag op het sociale netwerk via een mobiele app.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC en Facebook.

Het onderzoek (pdf) is uitgevoerd onder bijna 7500 Amerikanen die een iPhone of Androidtoestel hebben. Het gaat om mensen tussen de 18 en 44 jaar.

Van de respondenten gaf 70 procent aan Facebook op hun telefoon te gebruiken. Alleen e-mail (78 procent) en browsen (73 procent) zijn populairder. Van de Facebookgebruikers stelt 61 procent de sociale netwerk-app dagelijks op te starten.

Weekend

Dat blijft dan vaak niet bij één bezoek. Gemiddeld bekijkt een Facebookgebruiker 13,8 keer per dag de app. In het weekend ligt het gemiddeld aantal bezoeken aan de Facebook-app op 17,6 per dag. Doordeweeks is dat 8,3. In totaal wordt de app gemiddeld 32,5 minuten per dag gebruikt. Los daarvan wordt dus ook nog de website bezocht via bijvoorbeeld een pc.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 79 procent van de smartphonegebruikers hun telefoon bekijkt binnen een kwartier nadat ze zijn wakker geworden. Bijna twee derde doet dat zelfs direct.