Dell bevestigt dat er twee nieuwe biedingen zijn gekomen op het bedrijf naar aanleiding van een overnamebod van onder meer oprichter Michael Dell. Beide partijen bieden een hogere prijs.

Dat bevestigt het bedrijf maandag.

Een consortium bestaande uit directeur en oprichter Michael Dell, private investeerder Silver Lake Partners en Microsoft deed begin februari een bod van 24,4 miljard dollar. Michael Dell wil het bedrijf van de beurs halen.

Er is veel kritiek gekomen over het overnamebod en inmiddels zijn er twee nieuwe biedingen binnen. Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone Group en activistische belegger Carl Icahn willen de pc-fabrikant ook in handen krijgen.

Bedragen

Waar het consortium van Michael Dell 13,65 dollar per aandeel biedt, heeft Blackstone 14,25 dollar per aandeel voor het bedrijf over en Icanh zelfs 15 dollar.

Blackstone wil de beursnotering van Dell handhaven. Carl Icahn en de zijnen bieden de aandeelhouders van Dell de keuze tussen een aandelenruil of 15 dollar per aandeel in contanten. Bij de aandelenruil krijgen ze een belang in wat Icahn de 'surviving company' noemt dat gelijk staat aan hun huidige belang in Dell.

Onderhandelen

De speciale commissie die ingesteld is om een eventuele overname te onderzoeken laat in een reactie weten beide biedingen serieus te nemen. "We zijn voornemens met beide partijen te gaan onderhandelen."

De commissie stelt ook dat Michael Dell bevestigd heeft samen met de commissie met open vizier de tegenboden te bekijken.

"De twee alternatieven hebben de potentie om meer waarde te creëren voor aandeelhouders. We willen werken met alle potentiële overnamepartners en streven de beste uitkomst voor de aandeelhouders na."