Apple heeft eindelijk ook de zogeheten twee-staps-authenticatie ingevoerd. Dat betekent dat Apple- en iCloudaccounts extra zijn beveiligd. De nieuwe beveiliging werkt echter nog niet in Nederland.

Donderdagnacht (Nederlandse tijd) maakte Apple bekend dat de beveiliging van het Apple ID en iCloud is uitgebreid.

Gebruikers kunnen nu kiezen voor twee-staps-authenticatie. Dat betekent dat naast een wachtwoord ook een code nodig is om in te loggen en persoonlijke informatie te wijzigen. Deze code kan dan naar een vertrouwd apparaat, zoals een telefoon, verstuurd worden.

Nederland

De nieuwe manier van beveiligen, die bedrijven als Google al langer hanteren, is echter nog niet in Nederland ingevoerd, zo ontdekte Tweakers.net. Of en wanneer dit wel gaat gebeuren is onbekend. Apple Nederland laat in een reactie aan NU.nl weten niets over de situatie te kunnen zeggen.

Door de invoering van het beveiligingsprincipe moet het voor kwaadwillenden moeilijker worden toegang te krijgen tot een account. Tot voor kort konden medewerkers van Apple op afstand een wachtwoord wijzigen. Het was daardoor voor kwaadwillenden mogelijk zich telefonisch voor te doen als iemand anders en zo toch toegang te krijgen tot een account.

Gebruikers krijgen ook een 14-cijferige backupcode om toegang te krijgen tot hun account als het op de normale manier niet lukt.