Startup brengt gratis wifi naar 37 Nederlandse stadscentra

Vanaf de tweede helft van 2013 zal de Nederlandse startup Bullseye WiFi gratis internet aanbieden in 37 Nederlandse stadscentra.

Dat meldt Telecompaper. Gebruikers hoeven slechts één keer de voorwaarden te accepteren, waarna onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de wifi in alle steden.

Directeur George Seton van Bullseye vertelt aan NU.nl dat gebruikers een app moeten installeren als ze voor het eerst gebruikmaken van het netwerk. Vervolgens hoeft niet meer handmatig te worden ingelogd.

Het bedrijf verdient geld door eens in de 5 minuten een reclame te tonen aan gebruikers. In de browser gebeurt dit in de vorm van een pop-up, als er apps worden gebruikt dan stuurt de Bullseye-app een pushbericht.

Anoniem

Seton benadrukt dat het systeem wel telefoons volgt, maar geen persoonsgegevens van de gebruiker. "Het is totaal anoniem."

Bullseye zegt met het wifinetwerk een 'nieuw winkeltijdperk' te willen inluiden. "Elke gemeente wil een wifinetwerk in zijn stad, maar heeft geen geld om deze te bouwen en onderhouden."

Volgens het bedrijf is Nederland het eerste Europese land dat op deze manier zijn steden verbindt via een wifi-netwerk. Op kleinere schaal zijn al wel wifi-netwerken beschikbaar in Nederland, zoals in de Rotterdamse binnenstad en in het Amsterdamse Westerpark.

Lees meer over:
Tip de redactie