GRONINGEN - De provincie Groningen gaat alle huizen, bedrijven en instellingen aansluiten op breedbandinternet. Binnen acht jaar moet 90 procent van alle zakelijke gebruikers, instellingen en huishoudens in de provincie zijn voorzien van een aansluiting voor supersnel internet.

Volgens de Groningse gedeputeerde voor Economische Zaken J. Boertjens (VVD) kan door het krachtig bevorderen van breedband een achterstand in de provincie worden omgezet in een voorsprong.

De provincie Groningen is momenteel de enige provincie in Nederland die al zo ver is met een dergelijk initiatief, zo is in een verklaring van het provinciebestuur te lezen.

Om de invoering van breedbandinternet ook op het platteland te bevorderen, willen Gedupteerde Staten van Groningen binnen drie jaar een zogeheten 'digitale provinciering' laten aanleggen. Op deze digitale hoofdstructuur moeten vervolgens alle woonwijken, scholen, bibliotheken, gemeenten en bedrijventerreinen worden aangesloten.

/NET'Breedband internet is nog veel te duur'Landelijke gebieden vechten voor breedband internetMiljoenennota: Meer investeren in breedband internet'Elk nieuwbouwhuis moet breedband internet krijgen'