Eerst sloeg 50PLUS-leider Henk Krol zelf aan het hacken, maar nu is hij door PowNews onder handen genomen. 

''Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt. Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn'', bevestigde Dominique Weesie van PowNews donderdag.

''We wisten dat Henk uit Tilburg kwam", aldus Weesie, die daarmee meteen het wachtwoord verklapte. Hij zegt de hack direct aan Krol te hebben gemeld.

De 50PLUS'er moest wel lachen om de grap. ''Dit is wel humor'', zei hij. Krol gaat wel meteen zijn wachtwoorden veranderen en de tekst die PowNews heeft geplaatst weghalen.

PowNews schreef op de pagina van Krol: ''Net informeel gesprek met deel van de achterban gehad. Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oude mensjes.'' Die tekst liep meteen door op Twitter, omdat dat is gekoppeld aan Facebook.

Patiëntendossiers

Krol kreeg recent een boete van 750 euro omdat hij had ingebroken in de website van een Brabants laboratorium en daar patiëntendossiers ingezien. De politicus wilde de slechte beveiliging van de site aantonen. De inloggevens had hij van een lid van 50PLUS gekregen, die de codes had afgekeken bij een psychiater.

Van hacken was volgens Krol geen sprake. Bovendien is echt hacken voor Krol veel te ingewikkeld; hij heeft naar eigen zeggen bar weinig verstand van computers en internet. Het verwijderen van de tekst van PowNews wordt dan ook nog een uitdaging, twitterde Krol: ''Nu even kijken of het me lukt om dat te herstellen."