Vodafone introduceert nieuwe abonnementen onder de naam Red. Veel abonnementen behelzen onbeperkt bellen en sms'en. Bovendien kunnen er twee simkaarten worden afgenomen.

Dat heeft de provider donderdag bekendgemaakt. Het nieuwe aanbod gaat op 4 maart in.

Er komen drie nieuwe abonnementen beschikbaar: Red Essential, Red en Red Super. Bovendien blijven twee Bel+Sms+Web-abonnementen bestaan.

Red Essential biedt 400 belminuten in de maand en onbeperkt sms'en. Bovendien krijgt de klant 500 MB aan mobiel internet met een snelheid van 14,4 Mbps. Dit abonnement kost 44 euro in de maand met een toestel uit 'categorie B'. Dat is bijvoorbeeld een iPhone 4, een smartphone die stamt uit juni 2010.

Voor een duurder toestel moet elke maand worden bijbetaald. Ook is het mogelijk om de extra kosten van een toestel in één keer te betalen.

Het Red-abonnement biedt onbeperkt sms'en en bellen naar vaste en mobiele nummers. Er zit een databundel van 1 GB (28,8 Mbps) bij en ook een categorie B-toestel. Klanten moeten hiervoor 49 euro in de maand betalen.

Red Super

Voor 65 euro per maand krijgt een klant het Red Super-abonnement. Dat bestaat ook uit onbeperkt bellen en sms'en 4 GB aan internet met een snelheid van 42 Mbps. Bovendien is hier een categorie C-toestel inbegrepen.

Alle klanten van Red krijgen een vervangend toestel bij reparatie. Ook krijgen ze 5 GB aan cloudopslag aangeboden. Voor bestaande klanten is het mogelijk uit hun huidige abonnement over te stappen op een Red-bundel.

Simkaarten

Voor mensen met Red Super is het mogelijk om twee simkaarten te krijgen. Zij kunnen dan internetten op hun smartphone en op bijvoorbeeld een tablet. Deze klanten beschikken bovendien over de hoogst mogelijke internetsnelheid en worden gratis overgezet op 4G als dit uitgerold is.

Er blijven ook twee Bel+Sms+Web-abonnementen beschikbaar. Daarbij kunnen specifieke hoeveelheden belminuten, sms’jes en aantal MB’s gekozen worden. De snelheid ligt bij deze bundels een stuk lager met maximaal 3,6 Mbps.

Ook is het mogelijk alle abonnementen tegen een lagere prijs sim only af te nemen. Dan wordt er dus geen toestel aangeboden. Het is niet duidelijk welke toestellen precies in welke categorie gaan vallen, dat wordt 4 maart bekendgemaakt.