AMSTERDAM - Invensys heeft zijn bod op de resterende aandelen van softwarebedrijf Baan afgesloten. Het Britse bedrijf meldde woensdag dat het inmiddels 91,69 procent van de aandelen in bezit heeft. Het bod wordt niet verder verlengd.

Invensys kondigde in juni aan alle aandelen die het nog niet in bezit heeft te willen opkopen. Het bood 2,85 euro per aandeel. De Britse automatiseerder nam Baan in de zomer van 2000 over. Ook toen bedroeg het bod 2,85 euro per aandeel, waarmee Baan in zijn geheel op 762 miljoen euro werd gewaardeerd. Invensys had in juni circa 82 procent van de aandelen Baan in handen.

Aandeelhouders die hun stukken in eerste instantie niet hadden aangeboden, krijgen uiteindelijk ook 2,85 euro per aandeel als liquidatie-uitkering. De betaling hiervan heeft echter vertraging opgelopen, onder meer als gevolg van gerechtelijke procedures in Nederland en de Verenigde Staten waarin Baan een van de gedaagde partijen is.

Pas als die procedures zijn afgerond, kan de liquidatie-uitkering plaatsvinden. Invensys bood aandeelhouders die daarop niet wilden wachten, de gelegenheid om hun stukken alsnog aan te bieden.