De bedragen die worden betaald bij telecomveiligen in Europa, zoals de recente 4G-veiling in Nederland, worden 'steeds bizarder'.

Dat zei Claudia Nemat, hoofd van de Europese afdeling van Deutsche Telekom, het moederconcern van T-Mobile, op het Mobile World Congress in Barcelona.

Desondanks zegt het bedrijf bij de aankoop van 4G-spectrum in Nederland een 'goede strategie' te hebben gehanteerd. T-Mobile besteedde 910 miljoen euro aan de aankoop van spectrum.

Concurrent Vodafone betaalde 1,4 miljard euro en KPN 1,3 miljard euro. "Als je kijkt naar de hoeveelheid geld die we hebben uitgegeven in vergelijking met KPN en Vodafone, zou ik zeggen dat we het goed hebben gedaan", aldus Nemat.

Speltheorie

Naast technische en zakelijke specialisten heeft T-Mobile tijdens de wekenlange blinde veiling ook experts in speltheorie in arm genomen. Die moesten voorspellen wat de concurrentie zou doen.

Volgens Nemat was het betaalde bedrag nog 'economisch logisch', maar veel duurder moet het niet worden. "Alles heeft zijn limieten."

Deezer

Het bedrijf heeft nog geen details bekendgemaakt over de uitrol van 4G in Nederland. Wel zegt T-Mobile naast het leveren van sneller mobiel internet zich meer te willen richten op het leveren van extra diensten aan klanten.

Zo is er volgens T-Mobile een positieve reactie geweest op de verkoop van streaming muziekdienst Deezer bij abonnementen. "We moeten meer diensten bieden die bandbreedte gebruiken en die consumenten leuk vinden", stelde het bedrijf.