LONDEN - Een veertienjarige Britse jongen heeft via een chatbox op internet geregeld dat iemand hem zou vermoorden. Hij gebruikte valse namen en verzon een plot om een andere tiener zo ver te krijgen hem dood te steken. De zestienjarige 'moordenaar' geloofde dat hij werd toegesproken door onder meer vrouwelijke geheimagenten die hem geld en seks beloofden als hij een leeftijdgenoot zou vermoorden.

De twee jongens troffen elkaar uiteindelijk in een verlaten steegje in de plaats Altrincham. De dader voerde zijn instructie uit, maar wist uiteraard niet dat de aanwijzingen niet van een geheim genootschap kwamen, maar van het slachtoffer zelf. De steekwonden die hij de 14-jarige toebracht bleken niet dodelijk te zijn, meldde de Britse krant The Times zaterdag.

Beide jongens verschenen vrijdag voor de rechter. Zij kregen geen celstraffen opgelegd. De jongste, die de moord plande, moet zich drie jaar lang onder toezicht laten stellen en mag het internet alleen onder supervisie van een volwassene gebruiken. De oudste, die de moordpoging deed, wordt twee jaar lang door deskundigen gevolgd.