AMSTERDAM - Studenten uit vijf steden kunnen de eerste twee weken van juni meedoen met een puzzeltocht langs WiFi hotspots. Surfnet, provider van Nederlandse hogescholen en universiteiten, organiseert het spel. Medewerkers en studenten die aangesloten zijn op Surfnet kunnen meedoen met het spel en maken kans op een Access Point om zelf een draadloos netwerk op te zetten.

De studenten moeten aanwijzingen zoeken bij WiFi-hotspots om een puzzel op te lossen. Het Hotspotspel vindt plaats van 4 tot en met 14 juni in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Enschede en Groningen. Daar zijn het afgelopen jaar tientallen hotspots aangelegd door Mobilander. WiFi-spelers die hun spel activeren krijgen gratis toegang tot WiFi-hotspots van Surfnet tot 1 maart 2005.

"Door met een laptop met WiFi-kaartje in te loggen op Freeband Hotspots en aanwijzingen te verzamelen kan de naam van een beroemd persoon worden achterhaald", aldus Surfnet in een persbericht.

"Het goede antwoord in combinatie met een zo correct mogelijke schatting van het aantal juiste inzendingen geeft recht op een Access Point. Daarnaast wordt de persoon die het eerst op de meeste Freeband Hotspots heeft ingelogd, beloond met een Intel Centrino Mobiele Technologie laptop. Als troostprijs zijn wireless LAN-kaartjes te winnen."