AMSTERDAM - De onafhankelijke computervirusbestrijder VirusAlert heeft Nederlandse internetaanbieders en systeembeheerders gevraagd te stoppen met het versturen van besmettingsmeldingen aan computergebruikers. Dit meldt de Telegraaf vandaag.

De virusnotificaties gaan in de meeste gevallen naar internetters die niet zijn besmet. Dit komt doordat 85 procent van de e-mailvirussen een onjuist afzendadres gebruikt zo meldt VirusAlert woensdag.

Als gevolg van de besmettingsmeldingen maken ondeskundige computergebruikers zich vaak ten onrechte zorgen, en melden ze zich onnodig tot de helpdesk. "Ook ontvangen ze een overbodige hoeveelheid e-mail", stelt VirusAlert.

XS4All spreekt van een "zinnig" advies. XS4All stuurt geen berichten naar de afzenders van e-mailvirussen waarvan bekend is dat ze zich via valse adressen verspreiden, legt technisch-directeur S. Hania uit. De internetaanbieder vermoedt dat vooral systeembeheerders in kleinere bedrijven onvoldoende ervaring hebben en de meeste onnodige virusmeldingen versturen.