AMSTERDAM - Vier gehandicapte ambassadeurs van Drempels Weg, een onderdeel van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid, gaan op campagne in Noord-Holland om het internet toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. De ICT-wethouder van Amsterdam, F. Huffnagel, installeerde het kwartet woensdag op het stadhuis.

Drempels Weg onderzocht onlangs de toegankelijkheid van een groot aantal belangrijke Noord-Hollandse websites. Vrijwel alle sites hebben een behoorlijke drempel voor mensen met een beperking.

De komende anderhalve maand benaderen de ambassadeurs van Drempels Weg de organisaties achter de sites en maken hen attent op de hindernissen die hun internetpagina's hebben.

De vier ambassadeurs hebben allemaal een andere handicap. A. Kaaijk heeft een visuele handicap en surft over het internet met behulp van een brailleleesplank. M. Attas is motorisch gehandicapt, B. Blokland heeft een verstandelijke beperking en S. Russel is doof.

Knelpunten

Alle vier zijn expert op het gebied van internet. Zij kunnen niet alleen uit eigen ervaring aangeven waar de knelpunten zitten, maar ook uitleggen hoe ze op vaak simpele wijze op te lossen zijn. Begin juli presenteert het team de resultaten van hun bevindingen.