AMSTERDAM - Wie denkt dat er alleen tieners achter de spelcomputers zitten, heeft het mis. De hedendaagse gamer is een volwassen man op zoek naar wat plezier, zo meldt de Telegraaf. De gemiddelde leeftijd van een gamefanaat is 29 jaar. De krant baseert het verhaal op een onderzoek van de Entertainment Software Association (ESA).

Verder is gebleken dat maar liefst 75 procent van de gameconsole-liefhebbers (Xbox, Playstation en Gamecube) van het mannelijk geslacht is. Vrouwen houden meer van spelletjes op de pc. De gemiddelde spelletjeskoper is 36 jaar.

Ook online spelen is in opmars. 43 procent van alle gamers zegt meer dan een uur per week online te spelen. Dit was in 2002 nog 31 procent. Puzzel, bord en kaarspelletjes worden het meest gespeeld (54,7 procent) op het internet. Actie en sportspellen komen op de tweede plaats met 21,1 procent. Shockwave en flashgames (13,1 procent) nemen de derde plaats in. Als laatste zijn de 'persistent' multi-player games in trek (7,8 procent). Persistent betekent: het spel gaat gewoon door ook als u niet bent ingelogd.